У НАТО сказали, чи вистачить ресурсів на підтримку України та Ізраїля

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, що Північноатлантичний альянс має достатньо ресурсів для підтримки Ізраїлю в конфлікті з ХАМАС і України в війні з Росією. Він також наголосив, що альянс ставить перед собою пріоритетом боротьбу з Росією та тероризмом.

За словами Джоане, Росія вітається би, якби Захід та США зосередилися на Міжнародний Західний конфлікт та війну в Україні. Проте, він запевнив, що цього не станеться, оскільки НАТО займається розв'язанням обох цих ситуацій і має намір продовжувати підтримувати Україну.

Джоане також відзначив, що актуальна криза на Близькому Сході, спричинена конфліктом між Ізраїлем і ХАМАС, не є несподіванкою для НАТО.

У той же час, Сполучені Штати повідомили про зменшення щомісячної бюджетної допомоги Україні. Згідно з офіційним сайтом Білого дому, пряма бюджетна підтримка України буде скорочена з $1,1 млрд до $825 млн на місяць. Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу з проханням про додаткове фінансування на суму понад $100 млрд, який частково буде спрямований на допомогу Україні і Ізраїлю.