У "Слузі народу" назвали маніпуляцією опитування про корупцію

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія назвав маніпулятивним соціологічне дослідження, згідно якого 78% опитаних українців вважають, що президент Володимир Зеленський несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та воєнних адміністраціях.

Про це Арахамія заявив у понеділок ввечері.

"У мережі поширюють маніпулятивне дослідження про те, нібито українці вважають що за всю побутову корупцію відповідає президент України", сказав народний депутат.

"Мало того, що президент України цілодобово займається війною та пошуками допомоги, ще він має і замінити собою всю антикорупційну вертикаль, на яку країна та партнери витратили мільярди", заявив Арахамія.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зі слів Арахамії, коли президент запропонував прирівняти корупцію під час війни до державної зради, у політикумі "почались воплі про "закручування гайок".

"Тоді чому саме президент має відповідати за бруківку, стадіони, тенісні корти та іншій непотріб під час війни?", заявив голова парламентської фракції.

З нового року країна має перейти на "бюджет війни", сказав Аарахмія.

"Тільки оборона та тільки зброя", заявив.

"Сподіваюсь що антикорупційні органи посилять свою роботу в тому числі інформаційну, щоб президент міг займатись війною та міжнародною дипломатію, а незалежна антикорупційна вертикаль великою корупцією в країні", резюмував нардеп.

11 вересня Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва опублікував результати опитування, за яким 78% опитаних українців вважають, що президент несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та воєнних адміністраціях. Не погоджуються з цим твердженням лише 18% опитаних, сказали соціологи.

Минулого тижня петиція до президента з вимогою ветувати законопроєкт про електронні декларації за три години назбирала голоси.