У США висунули звинувачення проти найбільшої криптобіржі

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) висунула звинувачення проти однієї з найбільших криптобірж Coinbase.

Її звинуватили в управлінні нелегальною біржею, пише Bloomberg.

"У 101-сторінковому позові, поданому у вівторок до федерального суду Нью-Йорка, SEC стверджує, що Coinbase роками ухилялася від своїх правил, дозволяючи користувачам торгувати численними криптовалютами, які насправді були незареєстрованими цінними паперами. За день до цього регулятор подав до суду на компанію-конкурента Binance, звинувативши її у численних порушеннях", йдеться у повідомленні.

Голова SEC Гері Генслер казав, що більшість токенів підпадають під нагляд його відомства, і що значна частина індустрії порушує закон.

Американські регулятори попередили банки, щоб вони не працювали з криптовалютами через потенційні ризики для фінансової системи, що ускладнює інвестування для американських громадян.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Coinbase популярна у США, вона має статус публічної компанії, що торгується на біржі. Її акції впали на 12% і закрилися на позначці $51,61 на торгах у Нью-Йорку. У вівторок падіння акцій призвело до зниження ринкової капіталізації компанії на $1,5 млрд.

SEC звинуватив Binance та її генерального директора Чанпен Чжао у зловживанні коштами клієнтів, введенні в оману інвесторів та регуляторів і порушенні правил торгівлі цінними паперами. Комісія з цінних паперів і бірж попросила суд видати тимчасовий судовий наказ про заморожування деяких активів у рамках цієї справи.

"Комісія з цінних паперів і бірж під керівництвом Генслера твердо налаштована на впровадження правил, які, якщо їх дотримуватися, вб'ють майже всю криптовалюту", сказав ад'юнкт-професор Колумбійської бізнес-школи Омід Малекан.

Не варто розраховувати, що легалізація криптовалют стане суттєвим джерелом поповнення бюджету. Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Легалізація крипти може стати певним джерелом поповнення державного бюджету, але точно не істотним", ‒ сказав нардеп.