Україна хоче націоналізувати два пасажирські літаки російської компанії

Міністерство юстиції подало позов за літаки російської компанії

28 грудня Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення в дохід держави двох літаків, які належать російській компанії "Ільюшн Фінанс Ко.". Цю інформацію повідомила пресслужба відомства.

Компанія "Ільюшн Фінанс Ко." належить до російської державної корпорації "Ростех". Вона займається лізингом, управлінням обслуговуванням та продажем літаків, які виробляються на російських авіаційних заводах.

За інформацією, компанія активно співпрацювала з політичним керівництвом РФ та брала участь у забезпеченні збройної агресії Росії на початку та під час війни. Вона також допомагає російській владі у протидії санкціям, які були запроваджені проти РФ через війну з Україною.

Тому Міністерство юстиції планує стягнути в дохід держави два середньомагістральні пасажирські літаки Ан-148-100Е.

Україна отримала літак від російської компанії

У липні Вищий антикорупційний суд розглянув позов Міністерства юстиції та передав в дохід України вантажно-пасажирський літак підсанкційної російської корпорації "Ростех". Вартість цього літака АН-140-100 становить приблизно 150 млн грн.

Цікаво, що навіть при наявності санкцій, західні компанії продовжують співпрацювати з РФ і надають допомогу в будівництві танків. Вони продають верстати та компоненти російським оборонним підприємствам.