Українські війська проводять операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області

Українські війська проводять розгорнуті операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Зокрема, бійці ЗСУ в даний час здійснюють бої у селі Кринки, що знаходиться на схід від Херсона та неподалік від річки Дніпро. Згідно з геолокаційними данними, опублікованими 19 жовтня, українські війська вдало продовжують просуватися на північний схід Кринок.

За даними російських джерел, українські сили зафіксовані в районі села й продовжують зберігати свою присутність біля Антонівського та залізничного мостів через Дніпро. Крім того, повідомлялося, що підрозділи ЗСУ тимчасово просунулися до дороги Козачі Табори - Кринки - Корсунка, але після російських авіаударів були змушені відступити до північної околиці населеного пункту. Також були зареєстровані бої в районі Піщанівки, де російська авіація влаштувала удар по селу, що знаходиться на лівому березі Дніпра. Є дані, які свідчать про наявність українських військ в цьому районі.

Раніше, українські морпіхи успішно висадилися на лівому березі Херсонщини, прорвавши оборону росіян і захопивши позиції в селі Пойма та на північній околиці Піщанівки. Це створило загрозу для росіян на окупованому березі Дніпра, і вони особливо занепокоєні можливістю проведення масштабної української операції.