Україна залучає Францію до «Великого будівництва»

Делегація уряду України та Офісу Президента веде переговори в Парижі з представниками французького уряду про співпрацю щодо реалізації цілої низки проектів, багато з яких будуть пов'язані з українською програмою «Велике будівництво».

Українська сторона зацікавлена ​​в участі Франції у реалізації проектів будівництва доріг на умовах концесії, спільному виробництві літаків для національного авіаперевізника – авіакомпанії UNA, а також у придбанні вантажних електричних локомотивів для Укрзалізниці.

Перша віцепрем'єр-міністерка та міністерка економіки України Юлія Свириденко, яка також бере участь у переговорах, уточнила, що йдеться про постачання в Україну 130 локомотивів виробництва компанії «Alstom» у рамках вже підписаної міжурядової угоди.

Предметом обговорення на зустрічі стали також співпраця українського «Енергоатому» та французької «EDF» щодо реалізації перспективних проектів в ядерній енергетиці, можливість проведення Всесвітньої виставки EXPO-2030 в Україні та переобладнання пасажирських літаків «Airbus» у вантажні на базі ДП «Антонов».