Везіння або вивірена ставка на успіх: 3 історії про людей, які розбагатіли на криптовалюті

Час, коли криптовалюті пророкували велике майбутнє, вже настав. Сьогодні ви можете робити покупки, розраховуючись електронними грошима, а серед власників біткоїнів та альткоїнів є відомі підприємці з усього світу. При цьому є чимало людей, для яких курс біткоїна став білетом у безбідне життя. Розповімо про трьох щасливчиків, які вмить розбагатіли завдяки криптовалюті.

Ерік Фінман

Історія успіху американського школяра Еріка Фінмана справді вражає і надихає:

він дізнався про електронні гроші від брата, коли побачив на вулиці хлопця в біткоїн-сорочці;

у 2011 році хлопець зробив, як тоді здавалося, найдурніше вкладення у своєму житті, витративши $1000, які йому подарувала бабуся, на біткоїни;

три роки він трохи торгував криптовалютою без особливого вагання у плюс чи мінус;

у 15 років Ерік покинув школу, уклавши парі з батьками, що у 18 років заробить перший мільйон.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Скільки таких історій закінчувалося крахом і життям у злиднях, але тільки не у випадку з Фінманом. Вже на той час курс біткоїна почав зростати, Ерік продав частину своїх заощаджень, заробивши 100 000 доларів. На ці гроші він запустив стартап зі своєї кімнати, створивши онлайн-школу Botangle, де уроки проводились з відеочату. За кілька років хлопець продав бізнес за 300 BTC, додавши їх до своїх електронних грошей. На той момент курс біткоїна вже перевищував $2700, що зробило його мільйонером. Парі виграно! Сьогодні ж капітал Фінмана оцінюється у восьмизначну суму.

Крістофер Кох

Коли 2009 року норвезький інженер-електрик Крістофер Кох витратив $27 на покупку 5000 BTC, дівчина влаштувала йому прочухана. Вона звинуватила Крістофера в безладності та сказала, що той має навчитися розпоряджатися фінансами, а не витрачати їх на "іграшкові гроші".

Минуло чотири роки, про біткоїн почали говорити на кожному розі, і "невдаха" інвестор згадав про свої вкладення. На той момент його цифрові накопичення були еквівалентні $885 000. Інженер витратив не менше ніж добу, щоби згадати пароль від криптогаманця. Насамперед він купив квартиру в норвезькій столиці, а решту біткоїнів залишив працювати.

Цікаво, що сказала його дівчина (якщо вона ще залишилася з ним), коли зрозуміла, що її хлопець не марнотрата, а геній.

Роб

Англієць Роб походив із досить бідної родини, а робота на складі супермаркету не обіцяла особливих перспектив. У 35-річному віці він поставив собі за мету розбагатіти за всяку ціну, щоб його син нічого не потребував. Здавалося б, у 2021 році криптовалюта вже була у всіх на слуху, і заробити на електронних грошах раптово не було можливим. Але вирішив ризикнути він вклав усі свої заощадження у розмірі $8000 у нову монету Шиба Іну. Минуло 3 місяці, і вартість альткоїну злетіла у 1200 разів, а Роб одразу ж вивів у фіатні гроші півмільйона.

В інтерв'ю працівник супермаркету повідомив, що протягом усього дня плакав та не вірив своєму щастю. Він щогодини перевіряв свій рахунок у банку, щоб переконатися, що це не жарт. Через кілька тижнів Роб звільнився зі складу, і тепер його основна професія бути добрим батьком.

Не варто розраховувати, що легалізація криптовалют стане суттєвим джерелом поповнення бюджету. Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Я б точно не переоцінював фіскальний ефект легалізації криптовалют. До цього питання треба підходити дуже обережно. Після банкрутства кількох великих бірж криптовалют інвестори виводять крипту з бірж і намагаються зберігати та обмінювати її на незалежних криптогаманцях", ‒ зазначив нардеп.