Вибори у РФ: що росіяни писали на зіпсованих бюлетенях: фото

Росія проводить президентські вибори

Російські громадяни виражають підтримку диктатору Володимиру Путіну на президентських виборах. Але деякі росіяни обрали виразити свій протест, пошкодивши бюлетені. Фото бланків з різними написами опублікували російські Telegram-канали.

Деякі громадяни замість голосування на бюлетенях написали, що Путін - вбивця. Також електорат висловлював своє бажання миру в Україні та звільнення всіх політв'язнів.

Чимало бюлетенів було з прізвищем Олексія Навального, котрого режим убив у в'язниці.

За даними Politico, під час нової каденції Путіна, яка триватиме до 2030 року, станеться прогресія його диктатури. У Росії проводяться вибори президента, на яких, очевидно, переможе Путін.

Кремль збирає голоси за Путіна серед окупаційних військ. Міноборони РФ дозволило окупантам, які воюють в Україні, голосувати за Путіна, навіть не з'являючись на виборчій дільниці. Це забезпечує фальсифікацію результатів.

Президентські вибори в Росії призначені на 17 березня 2024 року. Триватимуть вони три дні: 15, 16 і 17 березня. Путін може залишатися при владі принаймні до 2030 року. Прессекретар Кремля заявив, що Путіна переоберуть із результатом у 90% голосів.

Протягом трьох днів росіяни можуть голосувати за свого кандидата з 8:00 до 20:00. Проте на виборах сталися провокації, наприклад, були роздавані ручки зі зникаючим чорнилом.

Глава Європейської ради Шарль Мішель вітав Путіна з перемогою на виборах.

Інші новини по темі:

  • Україна має заявити про невизнання "виборів" у Росії. Чому це так важливо
  • Як Навальний та решта російських опозиціонерів забезпечують легітимність Путіна