Замах на Фіцо: нападник хотів змінити політику Словаччини щодо України – Pravda

Замах на Фіцо: нападник хотів змінити політику Словаччини щодо України – Pravda

Пенсіонер замахнувся на прем’єра Словаччини через незгоду з його політикою

Новинами охопило середовище замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який спробував здійснити 71-річний Юрай Цінтула. За даними суду, Цінтула хотів помститися політиці Фіцо, з якою не погоджувався.

За словами нападника, його обурювала політика нинішнього уряду, переслідування працівників культури і ЗМІ. Він також незадоволений угодами Фіцо з Росією та Угорщиною, а також ставленням прем'єра до ЄС. Крім того, Цінтула хотів більше військової допомоги для України.

Цінтула зазначив, що його цілью не було вбивство Фіцо, а лише причинити йому шкоду, щоб він не міг обіймати посаду прем'єр-міністра.

Підготовка до замаху зайняла у Цінтули лише два дні. Він придбав два пістолети для нападу, але заявив, що пізніше змінив свої плани і вирішив просто вразити Фіцо книгою, в якій висловлює свою незгоду з політикою прем'єра.

Замах стався під час виїзного засідання уряду в місті Гандлова. Прем'єр-міністр отримав важке поранення і перебуває у тяжкому стані після тривалої операції. Цинтулі загрожує позбавлення волі на строк від 25 років до довічного ув'язнення.

Посилання на додаткову інформацію:

Читайте також: