Застосували нову тактику: у ЗСУ розповіли про нічні удари РФ

21 жовтня вночі російські окупанти використали нові тактики обстрілу України. Вперше вони одночасно випустили крилаті ракети та керовані авіаційні бомби. Про це повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За словами Гуменюк, це нове явище для українських військових. Також зафіксовано збільшення активності тактичної авіації ворога і використання ракетних комплексів наземного базування разом з авіабомбами.

Удар був спрямований на фронтові території та території другого ешелону підготовки. Крім того, ворог використав ударні безпілотники. Метою було виснажити протиповітряну оборону та досягнути максимального результату.

Загалом протягом минулої доби російські війська здійснили 9 ракетних ударів та 39 авіаційних ударів, а також 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

  • Російські окупанти вперше для обстрілу України застосували "складну тактику дуже мішаних атак". Вперше росіяни одночасно випустили крилаті ракета та керовані авіаційні бомби.
  • Це однозначно намагання ворогом завдати ракетного удару максимально ефективно для себе, оскільки знають, що по КАБах працювати ми не можемо", - сказала Гуменюк.
  • Вночі проти 21 жовтня російські загарбники завдали чергового авіаційно-ракетного удару по Україні. Ворог застосував керовані авіаційні ракети Х-59, крилаті ракети "Іскандер-К" та ударні БпЛА типу Shahed-136/131, повідомив Генштаб ЗСУ.