Збиття МН17: Нідерланди можуть розпочати новий процес проти РФ

Нідерланди можуть розпочати новий процес проти Росії через катастрофу МН17

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявляє, що країна може розпочати новий юридичний процес проти Росії у зв'язку зі збиттям літака рейсу МН17.

"Уряд дуже вдячний за звіт, і хоча страждання рідних неможливо полегшити у жоден спосіб, ми можемо зробити крок уперед до відновлення справедливості. Цей звіт може призвести до обґрунтованого позову щодо компенсації в рамках юридичних розглядів Нідерландів проти Росії", - зазначив він.

Раніше Рахункова палата Нідерландів опублікувала звіт, в якому стверджується, що збитки для уряду від трагедії становили не менше як €166 млн.

Найбільша частина цих коштів (€53,3 млн) була витрачена на проведення кримінального розслідування, яке вели Австралія, Бельгія, Малайзія, Україна та Нідерланди у рамках Спільної слідчої групи. Ще €34,1 млн було використано на організацію кримінального переслідування підозрюваних та судового процесу.

Наразі справа MH17 розглядається в Європейському суді з прав людини. Також Нідерланди та Австралія звернулися до Міжнародної організації цивільної авіації для встановлення причетності Росії до цієї трагедії.

Джерело: Укрінформ