Зеленський прокоментував виселення московських попів з лаври

Зеленський прокоментував виселення московських попів з лаври

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні згадав про рішення щодо розірвання договору, згідно з яким представники Російської православної церкви в України користувалися Києво-Печерською лаврою.

Таке рішення є рухом на зміцнення нашої духовної незалежності. Про це Зеленський сказав у неділю, повідомляє Gazeta.ua.

"Я бачу схвалення українцями цих наших кроків цілком законних. І ми продовжимо цей наш рух. Ми не допустимо, щоб у держави-терориста залишилась хоча б якась можливість маніпулювати духовністю нашого народу, руйнувати українські святині наші лаври або красти з них будь-які цінності", сказав президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Цього тижня Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив листа представникам російської церкви про розірвання договору оренди.

За інформацією Мінькульту, представники російської церкви мають звільнити будівлі і споруди до 29 березня.

Наприкінці минулого року заповідник "Києво-Печерська лавра" поінформував представників російської церкви, що з 1 січня не продовжує договір користування Успенським собором і Трапезною церквою.

У січні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив про рішення щодо передачі державі Успенського собору і Трапезної церкви.

Читайте також: