ЗСУ досягли успіхів у західній частині Запорізької області: оцінка ISW

За даними Інституту вивчення війни (ISW), українські війська продовжують контрнаступні операції у західній частині Запорізької області та досягають успіхів. Російські війська, незважаючи на свої наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, не зуміли досягти певних результатів.

Зокрема, український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували в деяких районах, наприклад, у Куп'янському напрямку. Проте, не проводили жодних наступальних операцій у напрямку Лимана. У цей же час, українські війська продовжують наступальні операції та просуваються у різних напрямках.

На відеозаписах, опублікованих державною прикордонною службою України, видно, як українські війська захоплюють позиції російських військ у напрямку Сватового. Існує також інформація про успішні наступальні операції під Бахмутом.

Проти того, російські джерела стверджують про просування в районах Богданівки, Берхівського водосховища, Кліщіївки та залізниці біля Андріївки. Український Генштаб такі повідомлення опровідив як недостовірні та заявив про безуспішні атаки російських військ в цих районах.

Таким чином, контрнаступ українських військ у західній частині Запорізької області триває, а отримані успіхи підтверджуються відеозаписами та повідомленнями військових джерел. Тим часом, представник Європейської ради Шарль Мішель висловив підтримку українським бійцям та заявив про їх значні успіхи у Чорному морі та на лівому березі Дніпра.