ЗСУ штурмують ворога південніше Бахмута - Генштаб

Українські війська продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та штурмують ворожі позиції південніше Бахмута.

Сили оборони відбивають російські атаки під Куп'янськом, Авдіївкою та Мар'їнкою. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські війська завдають великих втрат окупантам у живій силі та техніці та виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На фронті протягом минулої доби сталося понад 80 бойових зіткнень. Також були здійснені авіаційні удари населених пунктів Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Артилерійський вогонь охопив близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні дії ОС України "Північ" на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною без значних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог підтримує військову присутність у прикордонних районах та проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на небезпечні напрямки. Ворог також посилює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп'янському напрямку в зоні дії ОС України "Хортиця" війська відбили понад 15 атак ворога в районах Синьківки, Іванівки харківської області та Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили понад 10 атак ворога в районах Білогорівки Луганської області, Серебрянського лісу та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки ворога в районах населених пунктів Васюківка та Андріївка Донецької області.

"Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах", - зазначено в повідомленні.

В зоні дії ОС України "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не припиняє намагань оточити Авдіївку, але українські воїни витримують оборону і завдають значних втрат противнику. Наступальні дії противника в районах Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського Донецької області були неуспішними. Збройні сили відбили понад 15 атак.

На Мар'їнському напрямку ворог не зміг захопити райони Мар'їнки, Красногорівки та Побєди Донецької області, де українські воїни відбили понад 20 атак ворога.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках українські захисники відбили всі атаки ворога в районах Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського Донецької області та північніше Приютного Запорізької області.

Найбільш активної боротьби застосовують підрозділи ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку, які наносять вогневе ураження по тилам противника.

Протягом останньої доби в авіаційній компоненті діючих сил було 12 ударів по зосередженнях ворожого особового складу, озброєння та військової техніки.

Ракетні війська знищили семь артилерійських засобів, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс та два райони зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки.

Уночі 22 жовтня противник завдав чергового рейдерського удару по Україні. Ворог використав керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та три ударні БпЛА типу Shahed-136/131. Про це заявив Генштаб Збройних сил України.

Сили протиповітряної оборони України знищили одну керовану авіаційну ракету Х-59 та три ударні безпілотники.