На Волині бази відпочинку надаватимуть прикордонникам списки туристів: причина

ДПСУ вимагає від власників туристичних баз списки відпочивальників

На Волині Державна прикордонна служба України (ДПСУ) надіслала прохання, щоб власники туристичних баз надавали списки усіх відпочивальників. Про це Суспільному розповів секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук.

Якщо ж турист захоче прогулятись лісовими масивами Шацького краю поза населеним пунктом, то йому необхідно буде виготовити дозвіл на перебування в прикордонній смузі", - розповідає секретар Шацької селищної ради.

Тимошук зауважує, що перепустка знадобиться також відпочивальнику у разі, якщо він замовить туристичну екскурсію у прикордонних територіях.

Керівниця Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен повідомила, що у 5-кілометровій прикордонній зоні у Шацькій громаді знаходяться лише озера Пулемець, Піщанське та Пісочне. Бізнесу і відпочинковим комплексам, які там працюють, доведеться оформлювати у прикордонників спеціальні дозволи, як і туристам, які планують там відпочинок.

Заборона наближатися до кордону на Буковині

До слова, на Буковині українцям заборонили наближатися ближче п'яти кілометрів до кордону. Таке обмеження запроваджено через велику кількість військовозобов'язаних чоловіків, які хотіли нелегально виїхати з України.