Російський удар по Одесі: в мережі публікують фото та відео руїн

Російський удар по Одесі: в мережі публікують фото та відео руїн

У мережі продовжують публікувати відео наслідків російського ракетного удару по Одесі 23 липня.

Зокрема, керівник Офіса президента Андрій Єрмак назвав "повторенням практики ІДІЛ" свідомі удари російських терористів по історичному центру міста, який перебуває під охороною ЮНЕСКО. Про це він написав у Telegram.

Він також назвав кілька кроків, якими світ може відповісти на російський терор. Це, зокрема, постачання Україні далекобійних ракет, додаткових систем протиракетної оборони, подальше посилення санкцій проти РФ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Окрім того, потрібна міжнародна ізоляція РФ як країнами Заходу, так і державами глобального Півдня. А український Крим має бути демілітаризованим від російських сил.

Окрім Свято-Преображенського собору в Одесі від російських ракет постраждали й інші історичні будівлі.

Відео пошкодженого Будинку вчених опублікував у мережі нардеп Олексій Гончаренко.

"Історична памʼятка архітектури. Всі, хто приїжджають до Одеси, йдуть сюди фотографуватись. А скільки тут весіль було. А тепер подивіться, що зробила ця русня", ‒ зазначив Гончаренко.

Вночі 23 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Одесі. Пошкоджені житлові будинки, портова інфраструктура, пам′ятки архітектури, зокрема Свято-Преображенський собор в центрі міста. Повідомляють про щонайменше одну загиблу людину та 19 поранених.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що за Одесу "обовʼязково буде відповідь російським терористам. Вони відчують цю відповідь".

Читайте також: