"Шляхи солідарності" принесли економіці України до 50 млрд євро доходу

Реорганізація логістичних маршрутів забезпечила стабільність України та Молдови

Єврокомісар з питань транспорту Адіна Валеан заявила, що реорганізація логістичних маршрутів у Східній Європі два роки тому через так звані "шляхи солідарності" забезпечила економічну стабільність України та Молдови, а також допомогла уникнути глобальної продовольчої кризи.

За цей час українська економіка отримала приблизно 50 мільярдів євро доходу. Також ці коридори зміцнили економічні зв’язки України з ЄС, імпорт з якого наразі становить близько 107 мільярдів євро.

До сьогоднішнього дня через ці коридори було експортовано понад 136 мільйонів тонн українських товарів, включаючи зерно, мінерали та сталь, а також імпортовано понад 52 мільйони тонн основних товарів, таких як паливо, транспортні засоби, добрива та військова і гуманітарна допомога.

Коридори проходять через Дунайський регіон, Польщу, Балтію та Адріатику, використовуючи залізничні, автомобільні та внутрішні водні шляхи.

Європейська комісія працює над підтримкою цих коридорів

Європейська комісія та міжнародні фінансові організації мобілізували понад 2 мільярди євро для підтримки цих коридорів. Протягом останніх двох років Комісія координувала роботу органів влади та транспортної спільноти в ЄС, Україні та Молдові для усунення адміністративних та інфраструктурних бар'єрів та підвищення ефективності торгівлі.

Пріоритетними напрямками стали управління рухом, прикордонні процедури та інвестиції в інфраструктуру та логістичне обладнання.

"Шляхи солідарності" як безпечний варіант для торгівлі України та Молдови

Наразі "шляхи солідарності" залишаються безпечним варіантом для торгівлі України та Молдови з рештою світу, які ЄК створила два роки тому для покращення транспортних маршрутів між ЄС, Україною та Молдовою у відповідь на незаконне вторгнення Росії в Україну.

Джерело: delo.ua

Читайте також: