Столтенберг: НАТО працює над посиленням ППО України

НАТО працює над наданням Україні більше систем протиповітряної оборони

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний союз працює над тим, щоб надіслати Україні більше систем протиповітряної оборони.

"Ми зібрали дані про різні системи протиповітряної оборони, які є в НАТО, і зосередилися на системах Patriot. І ми працюємо з членами Альянсу над тим, щоб вони передислокували частину своїх систем в Україну", - сказав він журналістам у кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ G7 в Італії.

Столтенберг також зазначив, що НАТО працює над можливістю постачання в Україну більшої кількості батарей Patriot.

"Ведеться діалог з деякими конкретними країнами. Постачання Patriot є критично важливим, адже це найсучасніша оборонна система, на яку може розраховувати Альянс", - додав генсек.

Столтенберг сказав, що Україні можуть надати інші оборонні системи, зокрема зенітний ракетний комплекс NASAMS.

"Затримки з постачанням засобів протиповітряної оборони означають, що більше російських ракет влучатимуть у свої цілі в Україні. Затримки з постачанням боєприпасів означають, що Росія зможе просунутися далі вздовж лінії фронту", - додав він.

Генсек НАТО повідомив, що в п'ятницю, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, в якому, як очікується, віртуально візьме участь президент України Володимир Зеленський.

"Мене надихає відданість і рішучість союзників по НАТО стати на захист України", - сказав він, додавши, що є обнадійливі ознаки того, що Конгрес США може незабаром розблокувати пакет допомоги для України на суму 60,84 млрд доларів.

Джерело: РБК-Україна