Затримки США з наданням Україні допомоги надають росіянам гнучкості у наступі - ISW

Затримки у військовій допомозі від США можуть допомагати російським силам в проведенні наступальних операцій в Україні, повідомили аналітики в Інституті вивчення війни.

Вони зауважують, що ці затримки обмежують здатність українських сил проводити ефективні оборонні операції, а російським силам дають більшу гнучкість у проведенні наступальних операцій.

Відзначається, що така динаміка входить в російські плани з метою досягнення оперативних успіхів у майбутньому.

"Росія та Україна залучені в постійні перегони інновацій та адаптації у сфері повітряного нападу, оборони, в якій Росія продовжує коригувати час, масштаб, склад і цілі своїх пакетів ударів, щоб спробувати проникнути в зону протиповітряної оборони України", - зазначено у звіті Інституту вивчення війни.

Висновки Інституту підкреслюють, що затримки у військовій допомозі від США вже призвели до дефіциту українських ракетних запасів протиповітряної оборони і заважають Україні адаптуватися до ударів Росії.

"Обмежені ресурси систем протиповітряної оборони та засобів перехоплення змусили Україну прийняти важкі рішення щодо розподілу систем ППО між тиловими та передовими районами, залишаючи передові війська значною мірою піддані російському повітряному нападу, і лише Сполучені Штати можуть швидко надати Україні системи протиповітряної оборони в необхідному масштабі і суттєво підвищити можливості протиповітряної оборони України", - наголошують аналітики.

Джерело: Еспресо