Якою буде погода на Новий рік? Синоптикиня дала прогноз

Температура в останні дні грудня піднімається до +11 градусів

За даними синоптиків, в останні дні грудня очікується підвищення температури в деяких областях до +11 градусів. Протягом дня температура буде коливатися від +3 до +7 градусів, але може сягати +9...+11 градусів в окремих областях. Вітряний режим залишатиметься поривчастим, а опади ймовірність незначна.

У неділю, 31 грудня, матиме місце атмосферний фронт з дощами та мокрим снігом

Синоптики передбачають появу атмосферного фронту у неділю, 31 грудня, який супроводжуватиметься дощами та мокрим снігом. Вночі 1 січня можлива невелика пауза у випаданні опадів, але погода буде теплою. Протягом дня очікуються опади, але вони також збережуться порівняно з теплом. Значні опади у вигляді дощу та снігу прогнозуються вже 1 січня, але похолодання, незважаючи на його незначний характер, наступить після 4 січня.

Український гідрометеорологічний центр повідомив, що 31 грудня температура в Україні буде варіюватися від +2 до +10 градусів. Опади передбачаються лише у північно-східних областях.

Нагадуємо, що цього року в Україні було введено новий календар, згідно з яким святкування Маланки та Щедрого вечора перенесене на 31 грудня, а Водохреща - на 6 січня. Варто також відзначити, що у цьому році у Києві не планується великих новорічних святкувань, але на Софійській площі встановлена головна ялинка країни і фотозона.