Боррель пояснив різницю між протиповітряним захистом України та Ізраїлю

ЄС збільшує постачання військової допомоги Україні

Жозеп Боррель, високий представник ЄС, заявив, що країни-члени ЄС працюють над збільшенням постачання Україні військової допомоги, зокрема, засобів протиповітряної оборони.

Проте, він попередив, що порівнювати ситуацію в Україні із ситуацією в Ізраїлі було б некоректно, оскільки є суттєві відмінності між ними.

На місті Президента Зеленського, очевидно, у цій ситуації я б прагнув підкреслити, що Україну також бомбардують, і що лише кілька днів тому Росія зруйнувала важливу електричну станцію, що забезпечує Київ. Україна була нездатною запобігти цьому внаслідок нестачі боєприпасів для ППО. Всі міністри наразі шукають шляхи для посилення спроможностей повітряної оборони України.

Боррель зазначив, що Ізраїль має довгий досвід у будівництві протиповітряної системи захисту, яка коштує багато грошей. В Україні таку систему не можна встановити за ніч.

Крім того, іранську атаку в Ізраїлі відбили за допомогою авіабаз Франції, США і Йорданії, що не має аналогів в Україні.

Також Боррель наголосив, що ЄС продовжуватиме підтримувати Україну в області протиповітряного захисту і покладає особливий натиск на це протягом останніх тижнів.