Чи будуть поліцейські роздавати повістки: відповідь голови Нацполіції

Поліція не буде роздавати повістки військовозобов'язаним

Голова Національної поліції України Іван Вигівський заявив, що поліцейські не будуть вручати повістки військовозобов'язаним через відсутність ресурсів для цього. Він наголосив, що це є додатковим навантаженням, на яке поліція не має змоги відповісти. Вигівський додав, що поліція готова допомагати, але не особисто роздавати повістки, поки це не буде встановлено законом та не визначено функціоналом поліції.

Ресурси поліції обмежені

За словами Вигівського, у Національній поліції є 98 тисяч поліцейських, з яких 20 тисяч - жінок. Вони щодня виконують свої обов'язки, в тому числі й на блокпостах. Також голова поліції зазначив, що поліція максимально сприяє Територіальним центрам комплектування (ТЦК) в пошуку та доставці ухилянтів до військкоматів.

Проект закону про вдосконалення мобілізації та військового обліку

Уряд України вніс до Верховної Ради законопроєкт про вдосконалення проведення мобілізації і військового обліку. В ньому пропонується зміна призовного віку з 27 до 25 років, а також встановлення обмеження прав громадян, які ухиляються від призову та військової служби. Крім того, Кабінет Міністрів має намір удосконалити процедуру військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Законопроєкт про мобілізацію повертається на доопрацювання

Кабінет Міністрів України відкликав свій законопроєкт про мобілізацію. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що після дискусій законопроєкт повертається на доопрацювання. Відомо, що військове командування України формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс, але уряд не надав запиту на 400-500 тисяч мобілізованих.

Читайте також:
  • Зеленський відповідь на питання про мобілізацію
  • Інформація про законопроєкт про мобілізацію
  • Відповіді на поширені запитання про мобілізацію