"Допомогти Україні виграти війну" - лідер республіканців у Сенаті США виступив за підтримку ЗСУ

Лідер республіканської меншості в Сенаті США Мітч Макконнелл підтримав уключення фінансової допомоги для України до нового пакету фінансування.

У той же час Палата представників наполягає на окремому пакеті допомоги для Ізраїлю, повідомляє УНІАН.

"Зараз настав час швидких та рішучих дій, спрямованих на запобігання подальшим жертвам та наслідкам для диктаторів, які тероризують народи України та Ізраїлю. Сenат має шанс надати додаткову допомогу прямо зараз, щоб допомогти досягти цих цілей. Вороги ззовні дуже уважно спостерігають і чекають на момент, коли Америка почне дрожати. Тільки наша конкретна та бездоганна підтримка може утримати наших супротивників у майбутньому та забезпечити повернення до безпеки", - заявив політик.

Підпишіться на наш канал новин в Telegram - INKORR

Підпишіться на наш канал новин в Telegram - INKORR

"Подумайте про це як про ось ці шалені країни: Китай, Росія і Іран. Значить, це не лише випробування для України. Це випробування для Сполучених Штатів і вільного світу. І є один простий спосіб забезпечити більшу безпеку для всіх нас: допомогти Україні перемогти у цій війні. Дехто стверджує, що наша підтримка України відбувається на шкоду інших більш важливих пріоритетів. Але я кажу, що це неправильний вибір. Якщо Росія переможе, нема сумніву, що апетит Путіна на імперські амбіції пошириться на НАТО, збільшуючи загрозу для трансатлантичного альянсу США і загрозу війни для нас", - зазначив Макконнелл.

Макконнелл раніше назвав Росію, Китай та Іран новим "віссю зла".

Ірану він присвоїв роль головного спонсора тероризму через постачання ударних безпілотників. А Китай звинуватив у підтримці агресорів та нагадав, що лідер КНР Сі Цзіньпін проголосив про "нескінченне дружбу з росіянами".