Фаріон після скандалу звільнено з «Львівської політехніки»

Згідно з інформацією, ексдепутату Ірину Фаріон зняли з посади професора університету "Львівська політехніка". Приводом до цього стало відкрите кримінальне провадження, в якому Ірину Фаріон звинувачують у скоєнні ряду злочинів.

Зокрема, Фаріон вчинила проступок, який суперечить статті 41 Кодексу законів про працю, а саме - вони суперечать виконанню виховної роботи, виконуваної робітником.

Зараз відомо, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження і призначила експертизи щодо висловлювань та публікацій Ірини Фаріон.

До цього, екснардепка та мовознавець Ірина Фаріон висловила критику в адресу військових, які спілкуються російською мовою. Вона зазначила, що мова Збройних Сил України повинна бути виключно українською.

На запитання про російськомовних бійців полку "Азов" і їхню роль у захисті Маріуполя, Фаріон категорично не прийняла цього і не підтримала вояків.

У свою чергу, командир полку "Азов" Максим Жорін відповів Ірині Фаріон на її звинувачення стосовно російської мови серед бійців полку.