Країни Балтії закликали НАТО готуватися до нападу Росії

Країни Балтії закликають НАТО готуватись до можливої агресії Росії

Країни Балтії закликають країни НАТО готуватись до можливої збройної агресії з боку Росії. Здійснення таких заходів передбачає повернення обов'язкової військової служби та введення спеціального податку на оборону.

Президент Латвії, Едгар Рінкевичс, зазначив, що впровадження обов'язкової військової служби допоможе формувати більш військово здатні резерви для стримування Росії. Однак, він визнав, що ця ідея може не знайти підтримки серед населення.

«Країнам НАТО потрібно повернути обов'язкову військову службу для того, щоб сформувати більш боєздатні резерви для стримування Росії», - заявив президент Латвії, Едгар Рінкевичс.

Президент Естонії, Алар Каріс, також вважає необхідним введення спеціального податку на фінансування військових закупівель. Це дозволить Європі зрівнятися з оборонними витратами США.

«Ми повинні ввести спеціальний податок для фінансування військових закупівель. Це допоможе зрівнятися з витратами США на оборону», - зазначив президент Естонії, Алар Каріс.

За даними, у 2023 році Сполучені Штати виділили на оборону 860 млрд доларів, тоді як сукупні витрати країн НАТО та Канади складали лише 404 млрд доларів.

Німецькі спецслужби також попереджають про можливу агресію Росії вже з 2026 року. Країни Балтії та Фінляндія можуть опинитися під ударом Росії.