Головна

Країни ЄС повинні менше покладатись на США у питаннях безпеки - Бербок

Країни ЄС повинні самостійно забезпечувати безпеку

Німецька міністрка закордонних справ закликала Європу більше дбати про свою безпеку

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що країни Європи повинні краще захищати себе і не покладатись на США.

"Два роки російської загарбницької війни дають зрозуміти: ми переживаємо не просто переломний момент, а кілька переломних моментів. У найближчі кілька років буде йтися не лише про те, щоби військово підтримати Україну. Ми, європейці, повинні бути в змозі краще захищати себе", - заявила глава МЗС напередодні 60-ї Мюнхенської конференції з безпеки.

Міністр закордонних справ наголосила на необхідності формування союзу безпеки та оборони в Європі, який підсилить європейську опору НАТО, незалежно від політичної ситуації в США. Для цього країни-члени ЄС повинні мати сумісні військові можливості і спільні стратегічні закупівлі та розвиток в області оборони.

Повідомляється, що німецька міністрка закордонних справ і оборони, а також інші міністри Німеччини, включно з канцлером Олафом Шольцем, візьмуть участь у 60-й Мюнхенській безпековій конференції, яка проводитиметься 16-18 лютого.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: