Країни ЄС повинні менше покладатись на США у питаннях безпеки - Бербок

Німецька міністрка закордонних справ закликала Європу більше дбати про свою безпеку

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що країни Європи повинні краще захищати себе і не покладатись на США.

"Два роки російської загарбницької війни дають зрозуміти: ми переживаємо не просто переломний момент, а кілька переломних моментів. У найближчі кілька років буде йтися не лише про те, щоби військово підтримати Україну. Ми, європейці, повинні бути в змозі краще захищати себе", - заявила глава МЗС напередодні 60-ї Мюнхенської конференції з безпеки.

Міністр закордонних справ наголосила на необхідності формування союзу безпеки та оборони в Європі, який підсилить європейську опору НАТО, незалежно від політичної ситуації в США. Для цього країни-члени ЄС повинні мати сумісні військові можливості і спільні стратегічні закупівлі та розвиток в області оборони.

Повідомляється, що німецька міністрка закордонних справ і оборони, а також інші міністри Німеччини, включно з канцлером Олафом Шольцем, візьмуть участь у 60-й Мюнхенській безпековій конференції, яка проводитиметься 16-18 лютого.

Джерело: Укрінформ