Переговори про вступ України до ЄС, нова допомога від Німеччини. Головне за 14 грудня

Україна розпочала переговори про вступ до Європейського Союзу. Президент Європейської Ради, Шарль Мішель, оголосив це рішення. Зазначено, що переговори також розпочато з Молдовою, а Грузії надано статус кандидата. Боснія і Герцеговина матимуть можливість розпочати переговори після досягнення необхідного рівня відповідності критеріям членства. Президент Європейської Ради закликав Комісію представити звіт до березня, щоб прийняти відповідне рішення.

Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги, включаючи зенітно-ракетний комплекс Patriot та різне військове обладнання. Це вже другий ЗРК Patriot, який передано Україні Німеччиною. Також було передано гусеничні всюдихіди, артилерійські боєприпаси, безпілотні машини та інше військове обладнання.

На посаду голови партії "Слуга народу" було переобрано Олену Шуляк. Вона була єдиною кандидаткою на цю посаду і займатиме її протягом наступних двох років. Олену Шуляк є народною депутаткою та головою парламентського комітету з питань організації державної влади.

Спікер Палати представників США, Майк Джонсон, відмовився підтримати пропозицію щодо продовження роботи Конгресу для забезпечення додаткового фінансування для України перед Різдвом. В Білому домі висловлено розчарування цим рішенням, вважаючи, що республіканці повинні залишатися на роботі до завершення важливих справ.

Національний районний суд Києва продовжив тримання під вартою народного депутата від партії "Опозиційна платформа - За життя" Нестора Шуфрича, якого підозрюють у державній зраді. Шуфрич перебуватиме під вартою до 9 лютого.