Північ України готується до повторного нападу росіян: ЗСУ встановили пів мільйона мін

  • На північному кордоні України розпочалися роботи зі зведення системи оборонних загороджень та встановлення протитанкових мін. Також здійснюється укріплення і збільшення фортифікаційного обладнання.
  • Українські військові вже встановили понад 500 тисяч протитанкових мін, повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.
  • Ці заходи мають на меті протистояти російській армії у разі її повторного наступу. Зараз північний кордон захищений у 16 разів краще, ніж це було у лютому 2022 року.
  • Зокрема, це стосується протитанкових мінних полів, протитанкових груп мін, комплектів протипіхотних вибухових пристроїв, фугасів та мінованих завалів.

"Ми створюємо такі умови, щоб державний кордон України у Північній операційній зоні був повністю непрохідний для ворожих сил", - заявив Наєв.

Українські військові активно просуваються і тиснуть на російські позиції. Зазначені успіхи відзначаються у звіті Інституту вивчення війни (ISW) в зоні Кліщівка, Андріївка та Курдюмівка.

На Луганщині російські війська продовжують атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна. Відеозапис із геолокацією, який був опублікований 19 жовтня, свідчить про те, що російські війська продовжили просуватися на північ від Іванівки.

Генеральний штаб повідомив, що російські війська здійснили безрезультатні атаки поблизу Синівки, Іванівки, Кислівки, Надії та Макіївки.