Росіяни готуються відійти від Бахмута - пресслужба Східного угруповання ЗСУ

Українські війська продовжують наступальну операцію в Донецькій області.

За словами начальника пресслужби Східного угруповання військ Іллі Євлаша, росіяни готуються відійти до траси Горлівка-Бахмут після взяття українськими бійцями штучного насипу.

Наразі ситуація біля Бахмута є складною, але контрольованою.

Західні території поступово відвойовуються. За заявою пресслужби, ЗСУ просуваються вперед упродовж відстані від десятків до сотень метрів, однак ворог перебуває в глухій обороні.

  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Російська сторона посилює мінно-вибухову роботу, мінує поля та дороги, встановлює загородження для стримування просування українських військ.

Незважаючи на це, з використанням правильного планування та застосування військ, Україна зможе просуватися навіть через протитанкові рови, "зуби дракона" та мінні поля. Відновлення контролю над територіями триває.

На півдні від Бахмута українські сили повільно продовжують просування. Вони досягли залізниці та контролюють автотрасу Бахмут-Горлівка.

Зі словами військового експерта Івана Січня, російським військам вдалося слабко потіснити Сили оборони України на півночі від Бахмута, але це не має жодного впливу на загальну ситуацію.