Росіяни знайшли заміну Суровікіну: що відомо про командувача повітряно-космічними силами

Головнокомандувачем повітряно-космічними силами Росії офіційно став генерал-полковник Віктор Афзалов. Замість Сергія Суровікіна на цій посаді, який отримав прізвисько "сирійський м'ясник", тепер буде саме він. Цю інформацію повідомили російські ЗМІ, наводячи власні джерела.

Віктор Афзалов особисто брав участь у плануванні та організації війни Росії проти України. Він відповідав за розробку стратегії авіаційних та ракетних ударів по цивільній та енергетичній інфраструктурі України. Також він виконував обов'язки командира 11-ї армії повітряних сил та військової оборони від авіаційних атак.

В 2017 році Віктор Афзалов став командувачем армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони Східного військового округу. У 2019 році він був призначений першим заступником головкому повітряно-космічних сил Збройних Сил Російської Федерації за указом Володимира Путіна, російського диктатора. А в 2022 році Путін присвоїв йому звання генерал-полковника.

У серпні 2023 року Віктора Афзалова, ще тоді першого заступника Суровікіна, призначили тимчасовим виконувачем обов'язків головкого повітряно-космічних сил РФ.

Екс-головком Повітряно-космічними силами РФ Сергієм Суровікіним, якого звільнили через зв'язок із заколотником Євгеном Пригожиним, очолив Координаційний комітет з протиповітряної оборони при Раді міністрів оборони Співдружності Незалежних Держав РФ. Він потрапив в немилість до Путіна.

Приєднуйтесь до нашого телеграм каналу новин - INKORR