Росію та білорусь виключили з Болонської системи

Група супроводу Болонської системи освіти прийняла рішення призупинити право представництва російської федерації та білорусі у Болонському процесі, а також у робочих групах, всіх інших структурах та робочій програмі Європейського простору вищої освіти.

«Підставою для рішення стала відповідна заява, яку підписали 39 урядових, 6 консультативних членів Болонського процесу та представники Європейського реєстру щодо забезпечення якості вищої освіти. Вдячний Секретаріату Групи супроводу Болонського процесу за підтримку України у цей непростий час», – сказав Сергій Шкарлет, міністр освіти України.

Болонський процес – це структурна реформа вищої освіти у європейському просторі. Процес об'єднання Європи, його поширення на схід та країни Балтії супроводжується формуванням загального освітнього та наукового простору та розробкою єдиних критеріїв та стандартів у цій сфері у масштабах всього континенту. Цей процес отримав назву Болонського від назви університету в італійському місті Болонья, де розпочато такі ініціативи.