Що відзначають українці в листопаді: календар державних та професійних свят

У листопаді українці відзначатимуть кілька важливих подій. На перше місце ставиться День Гідності та Свободи, а також День пам'яті жертв голодоморів. Протягом цього місяця також відзначатимуться різні професійні та міжнародні свята.

3 листопада відзначатимемо День інженерних військ, День ракетних військ і артилерії. 4 листопада - День залізничника. 5 листопада - День працівника соціальної сфери. 6 листопада - Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів. 9 листопада - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, Міжнародний день боротьби з фашизмом, расизмом і антисемітизмом. 10 листопада - Міжнародний день бухгалтера. 14 листопада - Всесвітній день боротьби проти діабету, Міжнародний день логопеда. 16 листопада - Міжнародний день терпимості, День працівників радіо, телебачення та зв'язку. 17 листопада - Міжнародний день студентів, Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легень. 19 листопада - День працівників гідрометеорологічної служби, День скловиробника, Всесвітній день пам'яті жертв ДТП, День працівників сільського господарства. 20 листопада - Всесвітній день дитини, День індустріалізації Африки. 21 листопада - День Гідності та Свободи, Всесвітній день телебачення. 25 листопада - День пам'яті жертв голодоморів, Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. 28 листопада - День працівника фінансового моніторингу.

У листопаді також маємо декілька вихідних днів. Згідно з законодавством, вихідними є тільки суботи та неділі. Це відповідає закону "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану". Тому жодних додаткових вихідних під час війни не передбачено. Загалом у листопаді є 30 календарних днів, з яких 22 - робочі та 8 - вихідні. Вихідними в місяці є: 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25, 26 числа.

На жаль, у цьому тексті немає жодних цитат, тому ми не використали жодного стилізованого форматування. Але, хоча він простий, ми сподіваємося, що цей рерайт був корисним для вас!

На Різдво Христове, яке у цьому році відзначатиметься 25 грудня, українці будуть мати нову дату за церковним календарем. Вона була введена в дію з 1 вересня. Перед самим Різдвом розпочинається Різдвяний піст, який триває 40 днів. Цей пост є одним з найтриваліших у році і допомагає очистити душу та тіло перед святом. Під час Різдвяного посту дозволяється їсти овочі, фрукти, каші, гриби, бобові і іноді рибу. Але заборонено споживати м'ясо, яйця, молочні продукти, сир і вершкове масло.