Тимошенко заблокувала підписання закону про легалізацію канабісу

Тимошенко блокує підписання закону про легалізацію канабісу

Лідерка фракції і партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заблокувала підписання закону про легалізацію канабісу. Вона внесла блокуючу постанову №7457-П до парламенту.

Постановою пропонується скасувати результати голосування за ухвалення в цілому законопроєкту про легалізацію медичного канабісу.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не зможе підписати і направити документ на підписання президенту Зеленському, поки парламент не розгляне відповідну постанову і проголосує більшістю проти.

Критика закону від опозиції

Народна депутатка від опозиційної партії "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко заявила, що закон містить взаємовиключні норми і багато в чому не був потрібен. Інший депутат від "ЄС" Володимир В'ятрович повідомив, що подав до законопроєкту двадцять правок, однак жодної з них комітет не врахував, як і жодної правки (з понад 800) не членів комітету.

Народна депутатка Леся Василенко ("Голос") після прийняття закону про легалізацію медичного канабісу заявила, що ці "природні ліки" потрібні кожному третьому українцю.