У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації. Журналіст пояснив, чоловіків якого регіону поженуть на фронт

Російська армія може збільшитися через жителів Оренбурзької області

З метою відновлення своїх будинків жителі Оренбурзької області можуть приєднатися до російської армії. Цю інформацію у співбесіді з виданням "Главком" розповів журналіст Роман Цимбалюк.

«Хоча мобілізація проводиться і ніколи не зупинялась, росіяни називають її контрактною службою чи ще якось. От найближчим часом з Оренбурзької області купа людського м'яса піде в Україну на війну, бо їм треба будинки свої втоплені відбудувати. От їм і скажуть: хочеш заробити на будинок для своєї самиці – вали в Україну на війну», – розповів він.

Журналіст підкреслив, що термін "мобілізація" є неприпустимим для використання серед росіян. Він пояснив, що російська пропаганда нерідко надає різним словам іншого значення.

«Наприклад, є таке лайливе слово «ополченець», яке в українській конотації асоціюється з ворогом. Хоча якщо подивитися у словник, то це – просто той, хто допомагає своїй армії. Якщо ж ти допомагаєш армії іншої держави, то ти – не ополченець, а колаборант», – зазначив Цимбалюк.

За словами експерта з аналітики Руслана Пухова, Російська Федерація планує залучити більше контрактників до своїх збройних сил, щоб тимчасово уникнути проведення масової мобілізації, яка може призвести до зниження підтримки війни серед населення. Цього року Росія могла б поповнити армію на 300 тисяч осіб за рахунок 30 тисяч новобранців на місяць.

Згідно з указом російського диктатора Володимира Путіна, Збройні сили РФ планують створити дві загальновійськові армії і тридцять з'єднань, включаючи чотирнадцять дивізій і шістнадцять бригад.

Читайте також:

  • Роман Цимбалюк: Мені достеменно відомо, навіщо Навальний летів у Москву
  • Сміятися чи плакати. Чи буде у Росії масова мобілізація?
  • Окупанти почали нову хвилю мобілізації на Луганщині