У Секторі Гази можуть створити тимчасовий уряд - Bloomberg

У Секторі Гази може бути створений тимчасовий уряд під підтримкою ООН та з участю арабських держав. Ізраїльські та американські чиновники вивчають таку можливість. За даними Bloomberg, цей план розглядається на випадок вигнання бойовиків ХАМАС з Сектора Гази.

Перебіг обговорення залежатиме від розвитку ситуації в конфлікті між Ізраїлем і ХАМАС, зокрема від проведення наземної операції ЦАХАЛу. Крім того, для реалізації цієї ідеї буде потрібна підтримка арабських країн регіону. Однак, наразі США не впевнені в цьому.

США також хвилюються, що наземна операція Ізраїлю в Секторі Гази, яка не має чіткої фінальної мети, крім вигнання бойовиків, може спровокувати регіональну війну.

Майбутнє Сектора Гази стало однією з головних турбот для американських чиновників. За два тижні після нападу ХАМАС команда президента Джо Байдена намагалася збалансувати свою підтримку Ізраїлю з проблемами гуманітарної кризи, яка розгортається в Секторі Гази.

Армія Ізраїлю убила старшого інженера палестинської терористичної групи ХАМАС Махмуда Сабіха, який розробляв зброю, зокрема безпілотники. ЦАХАЛ атакувала численні командні центри ХАМАС та підземну інфраструктуру.

Уряди США і Європи тиснуть на Ізраїль, щоб відкласти наземне вторгнення до Сектора Гази, з метою отримати час для звільнення заручників, утримуваних ХАМАС.