В Україні розширять програму компенсації за знищене житло: хто отримає

Продовжується програма компенсації за житло на тимчасово окупованих територіях

Віце-прем'єр-міністр та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив на форумі "Україна. Рік 2024" про збільшення обсягу житлових програм у цьому році. Зокрема, програма компенсації за знищене житло буде активно діяти і для громадян, які втратили будинки на тимчасово окупованих територіях.

Наразі, за словами Кубракова, вже майже 1000 сімей отримали компенсації та придбали нові будинки. Продовження житлових програм у 2024 році відзначається як ключовий план уряду.

Окрім цього, Кубраков зазначив, що наступним кроком у програмі буде поширення компенсацій на житло, що постраждало на тимчасово окупованих територіях. Віце-прем'єр-міністр вказав, що пілотний проект у місті Мелітополь незабаром завершиться, і уряд збирається розширити програму далі.

Також, уряд планує в цьому році розпочати програму капітальних ремонтів для пошкоджених багатоквартирних будинків на тимчасово окупованих територіях, а також на деокупованих та підконтрольних територіях, які постійно страждають від обстрілів.

Програми забезпечення житлом та його відновлення на тимчасово окупованих територіях є одним із пріоритетних завдань уряду на цей рік.