Військовий літак США впав на мілководдя на Гаваях: є постраждалі

За інформацією Hawaii News Now, на Гаваях, літак ВМС США зазнав аварії і приземлився на мілководді, частково затонувши. У результаті інциденту постраждали 9 осіб.

Благородний військовий літак США в понеділок удень впав на мілководді бухти Канеохе після злітно-посадкової смуги на корпусі морської піхоти на Гаваях.

Випадок стався близько 14:00, і літак частково затонув на мілководді. Інформація про те, що 9 людей перебували на борту, була збережена. Всіх вдалося врятувати та доставити на сушу. Звістка також зазначає, що вони отримали незначні травми.

Експерт авіації Пітер Форман заявив, що у Канеохе є коротка злітно-посадкова смуга, а погана погода, ймовірно, також вплинула на цей інцидент.

«Помилка пілота, найімовірніше, полягала в неправильній посадці літака на злітно-посадковій смузі. Ймовірно, це було поєднанням всіх цих факторів разом», - сказав Форман.

Boeing P8 Poseidon - це військовий літак для спостереження та патрулювання. Він базується на цивільній моделі Boeing 737-800ERX. Літак має подовжений фюзеляж, нові крило і хвістову частину, а також вдосконалену систему радіоелектронного обладнання.

Літак був введений на озброєння ВМС США у 2013 році і також використовується ВМС Австралії, Індії, Великобританії та Норвегії.