WSJ назвало умови, коли Україна може підписати мир із РФ

Україна стануть кастрованою державою: проект мирної угоди з Росією

Проект мирної угоди між Україною та Росією, складений у перші тижні війни, свідчить про те, що Україна може стати кастрованою державою. Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

Проект угоди містить умови, які були готові прийняти українські переговорники на початку конфлікту. Також він показує, якими поступками Росія може змусити Україну піти на компроміси, якщо Захід перестане надавати військову допомогу.

"Західні чиновники та аналітики сходяться на думці, що мета агресора залишається незмінною – перетворити Україну на кастровану державу, яка буде постійно вразливою для російської військової агресії"

Проект угоди передбачає, що Україна може вступити в ЄС, але не може приєднуватися до НАТО. Він також має заборону на ввезення іноземної зброї та обмеження щодо кількості військовослужбовців, танків та артилерійської зброї в ЗСУ.

Проект також передбачав, що Крим залишиться під контролем Росії, але збереже нейтральний статус. Росія також намагалася забезпечити використання російської мови нарівні з українською в уряді та судах України.

Західні чиновники попереджають, що Росія залишає свої максималістські цілі в Україні і будь-яка мирна угода залишить країну на милість Росії у разі повторного конфлікту. Попри це, гаранти безпеки України покладаються на декілька країн, включаючи США та Великобританію.