Нафтогаз розповів, як повернути кошти за помилково сплачений газ

Нафтогаз України публікує інструкцію для клієнтів з проблемними платежами

"Нафтогаз України" оприлюднив інструкцію для клієнтів, які помилково сплатили за газ. Помилки можуть бути пов'язані з неуказанням особового рахунку, даних у призначенні платежу або наданням невірних реквізитів.

Що робити, якщо ви: Не вписали особовий рахунок. Не вказали свої дані у призначенні платежу. Перерахували гроші на чужий рахунок.

1. Щоб отримати переплату, напишіть заяву в довільній формі.

2. До заяви потрібно додати наступні документи: копію паспорта, копію ідентифікаційного коду та чітке фото квитанції з банку, де вказана помилкова оплата (не чек з терміналу).

3. Ви можете надіслати документи на електронну пошту [email protected] або відправити поштою за адресою: 25009, м. Кропивницький, вулиця Соборна, 1А, ТОВ "ГК "Нафтогаз України".

4. Якщо ви хочете отримати переплату на картку, не забудьте додати до пакету документів довідку з реквізитами банку. Якщо ви хочете перенести гроші на вірний особовий рахунок, додайте до пакету заяву про перенесення.

5. Квитанція про оплату повинна містити інформацію про час, суму, дату, комісію, реквізити платника, реквізити отримувача та повне ПІБ платника.

6. Якщо у чеку відсутні деякі дані, зверніться до клієнтської підтримки установи, через яку ви проводили оплату, щоб отримати нову квитанцію.

"Нафтогаз України" закликає клієнтів уважно перевіряти реквізити перед оплатою за газ. Контактна інформація: Електронна пошта: [email protected]. Телефон: 0800 600 242.