Світовий банк призначив нового керівника програм для України

Світовий банк призначив нового керівника програм для України

Світовий банк призначив Боба Сома регіональним директором у справах країн Східної Європи. Він буде базуватися в Києві і керуватиме програмами банку в Україні та Молдові з 1 липня.

На цій посаді Боб Сом буде співпрацювати з урядами, зацікавленими сторонами та партнерами у цих країнах. Він також буде наглядати за реалізацією та впровадженням портфельних та інформаційних продуктів. Крім того, він буде співпрацювати з IFC та MIGA для зміцнення співпраці Світового банку з приватним сектором.

Я з нетерпінням чекаю на свою нову роль у підтримці України в цей надзвичайно важкий час через вторгнення Росії. Я також з нетерпінням чекаю на співпрацю з усіма нашими партнерами з метою підтримки відновлення України та зміцнення основ її майбутнього розвитку", - сказав новопризначений регіональний директор.

Боб Сом почав працювати у Світовому банку в 1998 році. Він мав досвід роботи директором з фінансового управління та директором з операційної політики Світового банку у Вашингтоні. Він надав підтримку країнам Африки, Азії, Латинської Америки та Близького Сходу у придбанні вакцин на 13 мільярдів доларів США в рамках реалізації проєктів з протидії COVID-19. Він також керував взаємодією з агентствами ООН, які забезпечили фінансування на понад 10 млрд доларів США.

Боб Сом змінив Арупа Банерджі як Регіонального директора у справах країн Східної Європи.

Також, Світовий банк призначив Кевіна Томлінсона Операційним менеджером у справах країн Східної Європи. Він буде базуватися в Києві і раніше працював Керівником практики з питань соціальної стійкості та інклюзивності в регіоні Південної Азії.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: