Диктатори нас не розділять: Новообраний президент Європарламенту Роберта Метсола

Новообраний президент Європейського парламенту Роберта Метсол заявила про необхідність посилити дипломатичну підтримку для вирішення глобальних конфліктів, у тому числі навколо України.

Роберта Метсола була обрана президентом Європейського парламенту 18 січня одразу у першому турі. Вона змінила на посаді Девіда Сассолі, який раптово помер 11 січня 2022 року. У свої 43 роки вона є наймолодшим президентом в історії Європарламенту та першою жінкою за останні 20 років.

У своїй промові перед голосуванням Метсола згадала про Україну, яка перебуває під загрозою, прямо натякаючи на дії путінського режиму на території суверенних держав.

«Я згадала Україну та Білорусь у контексті, який стосується безпеки, ризиків та загроз на наших зовнішніх кордонах. Новий європейський парламент однозначний у своїй позиції – диктатори нас не поділять. І такі повідомлення будуть надсилатися й надалі», – заявила Роберта Метсола під час прес-конференції після обрання.

Метсола також особливо наголосила, що ситуація в Білорусі, як і раніше, викликає занепокоєння, і Європарламентом будуть використовуватися всі наявні інструменти, щоб відправити сильний політичний меседж, а також підтримати людей, які живуть під диктаторським режимом і чиї права постійно порушуються.