Нічний запуск «Шахедів»: ЗСУ розповіли про тактику ворога

Російські окупанти знову запустили ударні дрони "Шахед" по Україні

У ніч на 4 січня російські окупанти знову запускали ударні дрони "Шахед" по Україні. Запуск "Шахедів" цієї ночі - один з елементів тактичних дій ворога, розповіла керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, ворог таким чином намагається тримати нас в напрузі, виснажувати систему ППО і продовжувати розвідувати позиції.

Окупанти направили дрони "Шахед" по Бериславщині, де вже майже повністю знищена інфраструктура. Під вогнем опинилася лікарня, банківські установи.

Постійна поповнення запасів "Шахедів" та запчастин до них з боку Росії також зафіксовано. Відбувається регулярна активність бортів з Тегерану до Москви.

Військовий експерт відзначила, що є різниця між дронами, які постачаються з-за кордону, і тими, що виготовляються на своїй території. Ворог особливим способом маркує свої дрони.

Ударні дрони загрожують ряду регіонів України

Нагадаємо, цієї ночі у ряді регіонів України оголошувалася повітряна тривога через загрозу застосування ударних дронів. Кілька груп "Шахедів" з півдня України прямували на захід.

Крім того, увечері 3 січня російські загарбники завдали двох ракетних ударів по Харкову, застосувавши ракети С-300. Є інформація про пошкодження цивільної нежитлової інфраструктури у центральній частині міста.

Також приблизно опівночі окупанти обстріляли Курахове на Донеччині ракетами.