Головна

Росія відправила африканський корпус штурмувати Вовчанськ – британська розвідка

Африканський корпус готується до штурму Вовчанська

Російська Федерація залучає африканський корпус в наступі на Вовчанськ

Російська Федерація минулого тижня залучила підрозділи африканського корпусу Міноборони РФ разом із регулярними силами та підрозділами "Шторм-Z" під час наступу на Вовчанськ. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Як зазначається, африканський корпус Міноборони Росії, створений у грудні 2023 року, складається з більш ніж 2000 регулярних солдатів і офіцерів, а також досвідчених найманців, багато з яких раніше служили в угрупуванні "Вагнер".

Як повідомляє британська розвідка, загони африканського корпусу, швидше за все, раніше були розгорнуті в Сирії, Лівії, Буркіна-Фасо та Нігері.

Російське Міністерство оборони майже напевно перекинуло підрозділи африканського корпусу до українського кордону у квітні 2024 року в рамках підготовки до цього наступу. Цілком імовірно, що Росія посилює свою війну проти України за рахунок ресурсів, які раніше спрямували до Африки', - йдеться в повідомленні.

Російські загарбники готують розгортання "групи Вагнера" у Білгородській області

Військове командування окупантів готується передислокувати до Білгородської області деяких колишніх військовослужбовців "групи Вагнера", що служили в "Африканському корпусі".

До слова, російські загарбники завʼязли у вуличних боях за Вовчанськ та зазнали дуже високих втрат. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Він також поінформував, де на Харківщині тривають найжорсткіші бої.

Читайте також: