У ЗСУ з’явився простір для маневру поблизу Авдіївки: карта боїв

ЗСУ відбили 30 спроб РФ витіснити їх з лівого берега Дніпра

Збройні сили України змогли зберегти свої позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області, незважаючи на тиск, що здійснюється російськими окупантами. За даними Інституту вивчення війни, за минулу добу ЗСУ відбили 30 спроб РФ висунути їх з цих позицій.

Ситуація на фронті все ще напружена

Ситуація на фронті в Харківській та Луганській областях залишається напруженою.

Знищені танки і бронетехніка на Куп'янському та Лиманському напрямках

21 грудня українські війська відбили атаки на Куп'янському напрямку, поблизу Синьківки, Петропавлівки, Іванівки та Стельмахівки. За даними інформації від Інституту вивчення війни, ЗСУ знищили 9 російських танків і 19 одиниць бронетехніки на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Ворожі позиції на сході

За геолокаційними кадрами, війська РФ досягли незначного успіху на сході від Ямполівки. Позиційні зіткнення також відбулися на захід від Кремінної біля Тернів та на південь біля Діброви та Білогорівки.

Бої на Донбасі

На Донбасі бої тривали на північно-західному та південно-західному флангах Бахмута, поблизу Андріївки, Кліщіївки, Хромового, Іванівського та Богданівки, а також на північний захід від Горлівки. Російські війська атакували на північний захід, схід, південний схід і південний захід від Авдіївки, поблизу Сіверного, Первомайського, Водяного та Невельського, а також біля Авдіївського коксохімічного заводу.

Позиції ЗСУ на Донбасі

Поблизу Авдіївки Збройні сили України мають можливість для маневру, на відміну від Запорізького напрямку, де є лише вузькі розміновані коридори. Російські окупанти продовжують атакувати як піхотою, так і механізованими одиницями.

На південь від Донецька

Ворожі війська атакували на південь від Донецька. Позиційні бойові дії тривали на захід і південний захід від міста. Свіжі геолокаційні кадри показують, що російські війська просувалися на південь від Новомихайлівки.

Зміни лінії фронту

За словами російських блогерів, російські окупанти досягли успіхів уздовж лінії Новопрокопівка-Вербове. Також бойові дії відбулися на південь від Роботиного, на захід від Вербового, а також біля Новофедорівки та Новопрокопівки.

ЗСУ зберігають присутність на лівому березі Дніпра

Збройні сили України продовжують зберігати свою присутність на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Немає підтверджень змін лінії фронту на цій ділянці. Позиційні бої тривають поблизу Кринок.

Повітряний удар дронами по Києву

Вночі з 21 на 22 грудня столицю атакували дронами вже втретє за останні шість днів. Російські окупанти атакували Київ дронами "Shahed". У багатоповерховому житловому будинку виникло загорання на верхніх поверхах, у трьох квартирах частково пошкоджені стіни і ще у трьох квартирах - вибиті вікна.

Один з дронів пошкодив квартиру журналіста.

Широкомасштабна збройна агресія РФ проти України

Наразі триває 667-а доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. РФ продовжує порушувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, здійснює ракетні та авіаційні удари, а також обстріли з реактивних систем залпового вогню не лише по військовим об'єктам, а й по цивільних об'єктах в Україні.

Результати минулої доби

Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень. Загалом ворог здійснив 1 ракетний та 61 авіаційний удари, а також 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню, спрямованих на позиції наших військ та населені пункти. У результаті терористичних атак загинули й були поранені мирні жителі. Також були завдані руйнування та пошкодження цивільній інфраструктурі, включаючи приватні житлові будинки.