Залужний прокоментував можливість мобілізації до ЗСУ осіб з інвалідністю

Головнокомандувач ЗСУ підкреслив, що ВЛК визначає придатність до служби

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що група інвалідності не визначає придатність до військової служби. У його вваженні, це рішення приймає Військово-лікарська комісія. Таку заяву генерал зробив під час телемарафону.

«Я вважаю, що на сьогоднішній день оперування ступеню інвалідності другої чи третьої групи не є актуальним, тому що вирішує придатність до військової служби не інвалідність, яку має людина, а військово-лікарська комісія», - зазначив Залужний.

Залужний підкреслив, що Військово-лікарська комісія визначає, чи особа придатна до військової служби. У новому законопроєкті запропоновано лишити два поняття: придатність та непридатність до військової служби. Крім того, відмінити визначення «обмежено придатний».

Глава ЗСУ зазначив, що шанує цивільних громадян та бажає бачити в армії людей, які можуть воювати залежно від їх фізичних показників.

Нагадаємо, уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо поліпшення мобілізації в Україні. Про це повідомив нардеп Давид Арахамія. Він наголосив, що відсутність законопроєкту спричиняє невизначеність та поширення фейків про блокпости та «Дію». Арахамія нагадав, що військове командування просило мобілізувати 500 тисяч осіб, а президент вимагає комплексного підходу до проходження служби в Збройних силах.

Раніше повідомлялося, що в Україні можуть поширити коло громадян, яких можуть призвати до військової служби. Це може статися за допомогою трьох категорій громадян.