Головна

Заморожені активи росіян будуть конфісковані для відновлення України

Заморожені активи росіян будуть конфісковані для відновлення України

Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що необхідно конфіскувати підсанкційні активи росіян, щоб використати їх для відновлення збитків, завданих росією у її кривавій бійні на території України.

У той же час, пославшись на професійний досвід роботи юристом, Шарль Мішель обмовився, що юридичний рівень вирішення цього питання не такий простий.

«У ЄС існує 27 правових систем, і в багатьох державах-членах ЄС для цього потрібно буде ухвалити рішення міжнародним судом. Це важкий та тривалий процес», – зазначив Мішель.

За словами Президента Європейської Ради, вже було доручено юридичній службі Ради підготувати деякі можливі ідеї, щоб знайти правове рішення відповідно до принципів верховенства закону, що полегшило б і уможливило конфіскацію активів людей, які перебувають під санкціями ЄС чи іншими країнами світу.

Європейські політики вважають, що перенаправлення конфіскованих російських коштів є питанням справедливості. Тому їх потрібно не лише заморозити, а й остаточно конфіскувати, щоб зробити ці гроші доступними для української влади, особливо для відновлення України.

Читайте також: