Шольц пояснив, чому імперіалізм Путіна зазнає поразки

Шольц пояснив, чому імперіалізм Путіна зазнає поразки

Канцлер Німеччини Олаф Шольц стверджує, що план Путіна перетворитися на імперію не принесе успіху, проте Європі потрібно зміцнювати свої військові сили.

Це він написав у своїй статті для The Economist.

Основні думки Шольца:

Напавши і вторгнувшись в Україну, Володимир Путін порушив основні принципи: зміна кордонів силою неприпустима; суверенітет кожної держави, незалежно від її величини, повинен бути поважаний; ми не повинні жити в страху перед сусідами.
Навіть у своїх висловлюваннях, Путін не сховує своїх намірів: він хоче відновити імперську Росію, починаючи з підпорядкування України та Білорусі, перетворивши їх на свої маріонеткові держави.
Ніхто, окрім, можливо, самого Путіна, не знає, коли і де закінчиться його імперські амбіції. Але ми всі знаємо, що він безсумнівно буде намагатися перетворити ще одну країну на свою впливову територію.

Незважаючи на це, жорстокий імперіалізм Путіна не принесе успіху. Європейський Союз та його країни-члени є основними фінансовими та економічними посередниками для України. Особливо Німеччина, яка надала військову допомогу на суму 28 мільярдів євро, перегнувши тільки Сполучені Штати.

Проте ми не повинні забувати, що Путін має довгострокові плани. Він вважає, що такі демократії, як наша, не зможуть підтримати Україну протягом багатьох років.

Щоб довести Путіну, що він помиляється, ми повинні почати зберігати широке громадське підтримку України. Ми повинні пояснювати, що допомога Україні є важливою інвестицією в нашу власну безпеку.

Важливо також проголосити, що НАТО не прагне конфлікту з Росією і ми не зробимо нічого, що змусить нас стати протистоянням у цьому конфлікті. Путін має відчути серйозність наших слов, коли ми кажемо, що Німеччина буде безумовно підтримувати Україну.

Наша мета - зробити Бундесвер найпотужнішим військовим корпусом у Європі. Починаючи з цього року, ми будемо витрачати 2% ВВП на оборону.

Вперше після Другої світової війни, ми постійно розмістимо повноцінну бойову бригаду за межами Німеччини, в Литві. А також передамо НАТО німецьку дивізію з підвищеною готовністю та інші значні повітряні і морські сили та засоби.

Європейські країни можуть і повинні більше сприяти в розподілі обов'язків та відповідальності. Це правда незалежно від результатів президентських виборів у США в листопаді.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: