В Україні вперше в тестовому режимі запрацював 5G

В Україні вперше в тестовому режимі запрацював 5G

Україна вперше провела тестовий запуск мережі 5G

Україна вперше відбулася тестовий запуск мережі 5G. Цю новину оголосила пресслужба Мінцифри. Інноваційний центр Промприлад в Івано-Франківську, офіс Vodafone у Києві і офіс Nokia в Гельсінкі успішно перевірили якість зв'язку за допомогою 5G. Тестування проводилося в інноваційному центрі "Промприлад" в Івано-Франківську та офісі Vodafone у Києві - одних з перших майданчиків в Україні, де можна було протестувати 5G за допомогою смартфонів і планшетів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зауважив, що Україна повинна розвивати інновації і схоплювати передовий світ, навіть в умовах війни. Він додав, що сподівається на швидке масштабування цієї технології в Україні.

Наразі мережі 5G вже доступні в понад 90 країнах світу, а Європейський Союз планує, що до 2025 року всі міста і основні транспортні шляхи матимуть покриття 5G.

Тестовий запуск мережі 5G в Україні є важливим кроком на шляху до повного впровадження цієї технології в країні. 5G забезпечує значно вищі швидкості передачі даних та кращу якість зв'язку, порівняно з попередніми поколіннями мереж.

Вже у 2021 році уряд почав готувати українців до переходу на зв'язок нового покоління з запуском 5G Lab спільно з Huawei та Vodafone - технологічним майданчиком з покриттям мережею 5G.

Читайте також: