Головна

Згоріло 50 тис. книг: Зеленський показав, який вигляд має друкарня у Харкові (відео)

Друкарня в Харкові після пожежі

Удар російських загарбників по друкарні у Харкові: загиблі та знищення книжок

Президент Володимир Зеленський повідомив про результати вчорашньої атаки російських загарбників на друкарню у Харкові. За його словами, у результаті атаки загинули люди, а також було спалено 50 тисяч книжок.

«Вчорашній удар Росії по Харківській області, унаслідок якого загинули й були поранені люди, зруйнована друкарня і спалено 50 000 книг, демонструє, що Росія воює з людяністю і всіма аспектами нормального життя», - заявив він.

Президент наголосив, що російські терористи вчиняють жорстокі злочини, вбиваючи невинних людей та знищуючи населені пункти. В результаті залишаються зруйновані місця, де колись було нормальне життя.

«Російський терор має програти. І для цього потрібно лише одне – рішучість світових лідерів. Достатня рішучість. Достатня протиповітряна оборона українських міст і громад, достатні далекобійні можливості наших воїнів, достатньо сміливі політичні рішення», - додав він.

Під час атаки росіяни ударили по друкарні видавництва Vivat. Підтверджено, що удари сталися саме на їх об'єкті. Загалом в результаті атаки п'ятеро людей загинули, включаючи трьох жінок та двох чоловіків. Було поранено понад 50 працівників друкарні.

Нові обстріли Харкова: шестеро залізничників отримали поранення

Масові обстріли Харкова від російських окупантів продовжуються. Внаслідок останніх атак по об'єктах залізничної інфраструктури шестеро залізничників отримали поранення. Окупанти атакували транспортну інфраструктуру та цивільне підприємство, яке займається друком. Внаслідок цього загорівся цех із папером.

За словами голови Харківської облдержадміністрації Олега Синєгубова, обстріл призвів до серйозного пошкодження інфраструктури міста. Окупанти спрямовували свої удари на транспортну інфраструктуру та життєзабезпечення міста.

Жертвами цих атак є невинні люди, які загинули або отримали поранення. Такі злочини Росії свідчать про жорстокість та байдужість до життя людей та звичайних громадян.

Читайте також: